UA-90414411-1

Търсене в този блог

вторник, 21 септември 2010 г.

Хоби

   Хоби е вид развлечение, занимание и увлечение, практикувано през свободното време. Хобитата на хората са много разнообразни в зависимост от техните интереси и умения. Хобито се различава от професионалната работа по това, че то в повечето случаи не носи парични облаги и се практикува доброволно в удобно време J . Но не са малко случаите в които една и съща дейност се извършва от някои като хоби, а от други като професия.   /от Wikipedia/

Счита се, че най-старото хоби е колекционирането на монети. Историците предполагат, че е започнало скоро след изсичането на първите монети - около 650 г.пр.Хр.



Плетенето също е от първите развлечения в свободното време.     
Имате ли хоби? J  В наши дни е задължително. То помага да се освободим от стреса, полезно е за душата, ума и тялото. Можем да се занимаваме сами или да споделим с други хора, в къщи или на открито, да е физически натоварващо или релаксиращо.

Предлагам ви различни критерии, ако се чудите как да изберете вашето хоби J

1.     Проучете какви хобита съществуват – интернет е неизчерпаем източник на информация.. например тук
2.     Хобито трябва да ви е интересно и любопитно.
3.     Изберете нещо по което сте „запалени”.
4.     Изберете предизвикателно хоби.
5.     Иберетете хоби, което можете да си позволите.
6.     Изберете хоби, което ще ви разсее от тревожните мисли и ще ви донесе положителни емоции.

Хоби според зодията:

РИБИ (20.02 – 20.03)

Бродиране, фотография, живопис, кино, музика – това са все таланти на Рибите. Не без основание представителите на този знак често се срещат в творческите среди. Разбира се както и другите водни знаци Рибите са склонни към мистицизъм – често посещават спиритични сеанси. Друго любимо занимание на Рибите е да витаят в облаците. На тях им харесва да живеят с илюзии. Но ако съумеят да въплътят мечтите си в живота, от тях се получават най-талантливите писатели, музиканти, художници. Необходимо е само да положат усилие!

ОВЕН (21.03 – 20.04)

Самият живот за него е хоби. Но само, когато е активен, наситен с ярки събития – танци, срещи, спорт... Според Овена „животът е движение” и затова вечно тича на спорни занимания, среща, концерт... По природа е воин, затова често избира за себе си занимания, в които е нужно да се съревновава и бори с някой – както в буквалния смисъл, така и в преносния. През свободното си време воюва с удоволствие с някое виртуално чудовище в Интернет.

ТЕЛЕЦ (21.04 – 20.05)
  
  Хобито му по правило е свързано с ръкоделие – бродиране, шиене. С не по-малко въодушевление би отглеждал и цветя. Освен това обича и да трупа – пари, дрехи, ухажори. Липсата на време е неприемливо за него и ако заради хобито си започне за някъде да закъснява или се наложи да наруши обичайния си начин на живот, ще пожертва всяко занимание. Относителното спокойствие е задължително условие за неговото съществуване.

БЛИЗНАЦИ (21.05 – 21.06)

Да научи 2-3 чужди езика, да се запише на танци – хоби са му много разнообразни дейности. В свободното си време обича да решава кръстословици, да реди пъзели, да чете и ходи на кино. Обожава екстремните пътешествия, лесно завързва приятелства и любовни романи. По правило заниманията му са свързани с поток от информация. Понякога дори заспива пред радиото или телевизията.

РАК (22.06 – 22.07)

Тъй като обожава да устройва жилището си и хобито му е съответстващо – цветарство, бродиране, кулинария. Понякога може и с чук да почука. Ако има къща, през цялото време ще създава красота в дома си. Генералното почистване също е от любимите му занимания. Когато е извън вкъщи обича да прекарва времето си в басейн, езеро или в делфинариума.

ЛЪВ (23.07 – 23.08)

Тъй като е творческа натура, съответно така и прекарва свободното си време. Увлича се по фотография, рисуване, пеене, дори по бижутерския занаят. Любител е на котките, все пак са сродни души. Обикновено избира занимания, в които да е по-добър от другите, за да го похвалят и оценят по достойнство. Обича да прави впечатление на благодарна публика.

ДЕВА (24.08 – 22.09)

Околните се възхищават на уменията и`. Има разностранни таланти – музика, четене, шиене. Обича усърдните занимания. Много Деви имат прекрасни библиотеки, които редовно попълват и с гордост показват. Освен това са много гостоприемни – винаги ще направят угощение със специална рецепта.

ВЕЗНИ (23.09 – 23.10)

Обикновено хобито им е свързано с творчество – рисуване, танци, литература. Често колекционират нещо оригинално – ютии, кактуси, бръмбари...Изобщо като ценители и любители на изкуството, се стараят да се извисят със своето увлечение над обичайното, над всекидневието. Някои Везни се занимават сериозно с история на операта, други събират френски филми, а трети колекционират дрехи, затова цялото си свободно време прекарват по магазините и разпродажбите.

СКОРПИОН (24.10 – 22.11)

Не иска да прилича на останалите, затова си избира и необичайно хоби – пещерняк, готическа литература, резбарство. Сред представителите на този знак има много авантюристи, стремящи се да стигнат по-нависоко, по-надалеч, по-надълбоко. Така демонстрира на себе си и на околните на какво е способен. А след 2-3 дни може да се окаже сам на брега на някой водоем с книга в ръка, толкова е непредсказуем.

СТРЕЛЕЦ (23.11 – 21.12)

Животни и пътешествия – ето две сфери от живота, по които се увлича истинския Стрелец. И действително, много представители на този знак може да откриеш както на конно-спортната база, така и на площадката за кучета. Някои Стрелци успешно комбинират две хобита. Обичат да правят изненади. През свободното си време обожават да учат всички как да живеят, но може да се влюбят и в самите себе си. И това за тях е голям плюс, нали в наше време романтиката е толкова малко...

КОЗИРОГ (22.12 – 20.01)
  
   Козирозите работят така както почиват и почиват така както работят – задълбочено и пълноценно. Имат най-разнообразни таланти – от фотография и рисуване до приготвяне на сладкиши. Често хобито на Козирога се превръща в работа, която му носи не само морално, но и материално удовлетворение. А рано или късно, задължително започва нещо да колекционира – оръжие, часовници, риболовни принадлежности.

ВОДОЛЕЙ (21.01 – 19.02)

Може да се увлече по най-необичайни занимания –участие в музикхол на местен самодеен състав, фотографиране на насекоми или създаване на компютърни програми. За него е важно в този процес да не е сам и въвлича в заниманието си колкото се може повече хора. В това вижда смисъла на живота – да бъде с приятели, с тях и заради тях. Сред представителите на този знак попадат и вълци единаци. Те се занимават с изобретяване на вечния двигател, с доказване на недоказуеми теореми и практиката показва, че точно това им се отдава.


Хоби според деня от седмицата в който сме родени  /за жени J /  
 
Понеделник

Тези жени са малко загадъчни и често странят от другите.Те могат да се запознаят по от близо със света на фотографията.По този начин те ще виждат всичко от своя творчески поглед.Също така родените в понеделник лесно ще им се отдаде да се занимават с икебаната като хоби. Такива жени могат да сътворят с ръцете си невероятно красиви неща.Те се намират под знака на Луната.

Вторник

Жените родени на този ден са активни  и много дейни. За тях са хобита изискващи антивни действия. Като например работа с глина или бояджийство. Също така могат да станат и масажисти. Това е така защото те са под влияние на планетата Марс.

Сряда

Жените родени през този ден са любознателни и са склонни към дейности  изискващи старание. Хобито с което могат да се захванат е в областта на макрамето, плетенето, изделия от маниста.Тези жени са под покровителството на Меркурий.

Четвъртък

Родените на този ден жени будят всеобщо уважение. Те във всяко начинание постигат успех. Те могат да се ориентират в областта на шиенето и бродерията. С тези умения ги е дарил Юпитер.

Петък

Родените през този ден допринасят за мир и хармония. Дамите имат творчески наклонности и естетически усет. На тях биха се отдали с лекота  свиренето на различни иструменти. Рисуването за тях ще бъде истинско удоволствие. За това допринася планетата Венера.

Събота

Тези дами са много загадъчни.В кулинарно отношение те нямат равни.Също така могат да изработват кукли. Малко са дистанцирани за което Сатурн има пръст.

Неделя

Жените родени през този ден са винаги преливащи от щастие. Те са под знака на Слънцето което ги зарежда с енергия и всяко начинание им се отдава без много труд. Градинарсвото и цветарството най би им подхождало. Също така би им донесло успех  и направата на накити.

Очаквайте и тест ...... J
 


laletata

Няма коментари:

Публикуване на коментар